Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ocal mój sen

śpij
śnij
nie budź się

w snach
grasz z wiatrem mój ulubiony szum
w snach okładasz moje rany
płatkami z nut

i nie obudź mnie zwątpieniem
budź nadzieją

ocal
ostatnie dni
od zapomnienia

jestem proszkiem złudzenia
melodią z głębin jeziora

rozsypie mnie wiatr
rozmoczy deszcz

nie ujrzysz moich oczu
we mgle

nie

więc śpij i śnij

27 415 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • Cris

    26 December 2015, 14:17

    Zatrzymał mnie...ciekawy, ładny wiersz...wcześniej w zeszyt do kolekcji.
    Pozdrawiam świątecznie :)

  • 26 December 2015, 01:51

    Ładne :)

  • 25 December 2015, 22:39

    Piękny ....