Menu
Gildia Pióra na Patronite

ranek

Teksty z obrazami - ranek - Maciek Zz
ranek - Maciek Zz

śpij maleńka
zostawiam ciepłe wgłębienie
i swój zapach na poduszce
zanim słoneczne promienie
zza okna będą posłuszne

śnij maleńka
twoich loków nie obudził
pocałunek mój pośpieszny
jak nie zdąży się ostudzić
taki będzie tkwił pocieszny

obraz Vicente Romero Redondo

48 022 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • Maciek Zz

    13 July 2020, 19:43

    Dziękuję, ale zostawiam mój zamysł.

  • Maciek Zz

    13 July 2020, 19:16

    Ale będzie wtedy powtórzony wyraz: obudził i obudzić.