Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdy odejdziesz

Śpiewam duszą pieśń tęsknoty
niechaj z żalu psy zawyją
niech zapłaczą gwiazdy nocy
gorycz z serca mego zmyją

Gdy odchodzisz nie patrz na mnie
zamknij drzwi ja w oknie stanę
lecz gdy obejrzysz się kochanie
w uśmiechu skryję smutku ranę

Zachowam w sercu ciepłe wspomnienia
blask twoich oczu, pocałunki namiętne
I zabiorę Ciebie w senne marzenia
Tam już na zawsze przy Tobie będę

27 428 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    14 August 2012, 23:46

    Dziękuję Xavier i wierzę że nadal będę czytać twoje piękne wiersze.
    I tobie dziękuję Karolinko za miły komentarz.
    Agnieszko cieszę się że podobają ci się moje wiersze i serdecznie dziękuję za odwiedziny.
    Mario dziękuję że mnie czytasz
    Jesteście kochani, dobrej nocki:))

  • miramija

    14 August 2012, 22:56

    Lubię Cię czytać... pozdrawiam :)

  • misiek45

    14 August 2012, 20:11

    Piękny wiersz,poruszający-pozdrawiam serdecznie

  • Living in your head

    14 August 2012, 13:23

    Smutne, a zarazem piękne.