Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Posługa

Śpiewały tłumy
'Ty wyzwoliłeś nas Panie'
wspólnie kołysząc się
'abba ojcze'
marzeniem o wolności

a gdy nadeszła
zadali sobie trud
niezgodnych serc konary
zaczerwieniły koniuszki mchu
..

Mówisz Bóg - widzę przestrzeń
honor - gdy więdną postawy
ojczyzna - zatarły się granice

wielki mistrz
w międzysłowiu gestów
cenzurę zatykał spojrzeniem

błogosławieństwo nauczania
niczym gotowe rozwiązania
w obliczu prawdy
i człowieczeństwa
'tej ziemi'

system się zmienił
oblicze nie

zawiedliśmy
i nie rozumiemy

3945 wyświetleń
35 tekstów
31 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!