Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śpiewałam moją pieśń syrenią,
Wierzyłam, że sny twoje się zmienią.
Marzyłam jakoś tak nieskromnie,
Że każdej nocy śnisz tylko o mnie.

Pragnęłam twoich ciepłych słów,
Chciałam usłyszeć: ciebie wyśniłem znów.
Wiedziałam, że kiedy oczy masz otwarte,
Twe życie ze złudzeń jest obdarte.

Tęskniłam za nocami wrażeń,
Pisałam listę naszych marzeń.
Łudziłam się, że one nasze są.
Teraz rozumiem, że to mój błąd.

Zawiodłam się, marzenia mnie zawiodły,
Słuchałam cię, twe słowa mnie uwiodły.
Zrobiłam z nich na wspólne życie plan,
Nie uwzględniłam, że wolisz być sam.

/Joanna/

63 496 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    5 April 2010, 17:48

    Bo moje wiersze są o życiu...
    Dziękuję bardzo.

  • olavillemo

    14 March 2010, 22:50

    i do tego takie realne... tak w życiu bywa...

  • 12 March 2010, 13:49

    po raz kolejny pokazałaś klasę :)