Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sen o nieobecnym

Śpiączka zmysłów pośród blasku.
Anomia bliskości, gdzie samotność gwiazd.
Dotyk wspomnień niczym ciepły wiatr.
Opadłe powieki, a tam Jego twarz.
Podróż w ciemność,
kiedy dłoni brak.
Coraz wolniejszy oddech.
Jego ciała niewyczuwalny smak.
Sen skradający się powoli.
Serca bicie, które zakazuje spać.
Męka mroku bezsenności.
Myśli śmierć z tęsknoty.
Jutrzejszy wczesny świt
Nadzieją obecności tchnienia ciała.
Obecności jawy
gdzie On jest snem.

572 wyświetlenia
6 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!