Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ja śnie Panie

Spędzam z Tobą sen
Po wieki dają radę
Zapisanym słowom

Wymyślam sobie Ciebie
I sobie wymyślam
Plagiat na życie

Nasłuchuję modlitwy
Jak dzwonów kościelnych
W sercu dobijających

Tak trudno wypełnić
Sobą los na loterii
Stojąc na przegranej pozycji

275 693 wyświetlenia
2555 tekstów
190 obserwujących
  • diagonalny

    23 February 2020, 16:29

    bdb.

  • sprajtka

    23 February 2020, 12:09

    Dziękuję. Ten wiersz, a szczególnie jej ostatnią zwrotkę dedykuję mojej zmarłej siostrze, która zawsze miała pod górkę do nieba...

  • Monika M.

    23 February 2020, 12:06

    Alu, zaciągsz mi oczy mgłą...
    Niech Ci się Dobre spełnia.
    Dobrej niedzieli:)