Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość

Spadła znienacka... Bez ostrzeżenia...
Najpierw niewinna i zakazana.
Miłość ogromna, Miłość gorąca...
Tak długo przeze mnie nie nazywana...

Z siłą gejzera wybuchła nagle,
Burząc porządek mojego świata...
Miłość tak inna od wszystkich znanych,
Miłość skrywana i uwielbiana.

I pokazała mi miejsca cudne
I nauczyła jak czerpać rozkosz
I dała tyle chwil wyjątkowych...
Miłość przepiękna i nieokiełznana.

I pokazała nadmorskie plaże...
I dała poznać smak leśnych polan...
Miłość przecudna, Miłość ofiarna...
Twoim imieniem w końcu nazwana.

Ból też mi dała... I moc zwątpienia.
Szlochając co noc w rąbek poduszki.
Miłość tak trudna i wymagająca.
Miłość tak inna od znanych dotąd...

3515 wyświetleń
3 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!