Menu
Gildia Pióra na Patronite

Drzewko owocowe

spadła jabłoń z jabłka wiśni
głową sięga chmur
nienawidzi zwrotów akcji
więc pestkami pluje w stół

wokół tyle ważnych spraw
sama nie wie już kim jest
czy owocem siebie samej
czy liczeniem - trzy pięć sześć

w nieboskłonie jak w obrusie
ceratowy widać wzór
rozmazują się obłoki
kalibracji mistrz - sam Bóg

szumią kiście błyszczą liście
góra dół góra dół
spadła jabłoń z jabłka wiśni
głową sięga chmur

14.01-9.03.2011

10 957 wyświetleń
85 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!