Menu
Gildia Pióra na Patronite

prószenie

spadasz mi na włosy
siadasz na ramionach
sypiesz się pod nogi
dywanem ścielesz
bym inaczej stawiała kroki

wirujesz w oczach
i świat rozjaśniasz
otulasz jak ciepłym szalem
oddzielasz kurtyną
od jesieni

ogrzewam cię policzkami
topniejesz mi na wargach
spływasz niewidocznymi łzami
zmieniamy się sobą
nadajemy nowego kształtu

10.12.2021, piątek, 8.04

33 778 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących