Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gwiazdki na chodnikach

Spacerowały Anioły ulicami
zostawiały złote iskierki
na szarych chodnikach
w ciemne okna zaglądały
czy sen spokojny
odganiały demony nocy…

Nie zdążyłam zasnąć
spojrzały w moje lustrzane oczy
łapały łzy koniuszkami swych skrzydeł
by zamienić je w świetlisty pyłek

Rankiem na ścieżce codziennego dnia
Jak gwiazdy lśniły przemienione łzy
Zebrane z wszystkich oczu
Złociste drobinki podniosły ku niebu
wzrok wbity w zmarzniętą ziemię
ale serce jeszcze nie potrafi
lżej uderzać…

Jak długo jeszcze przyjdzie czekać na Boże Narodzenie w nas samych...

https://www.youtube.com/watch?v=5nbfx8YEoNs

19 347 wyświetleń
294 teksty
23 obserwujących
  • Adnachiel

    22 December 2017, 11:41

    Zgadzam się ze Smoczyskiem, że wiersz piękny, i że ślepniemy na z wiekiem, całe szczęście są wiersze, które można czytać braille'm :)
    Serdecznie Was Wszystkich pozdrawiam :)

  • 21 December 2017, 19:11

    Piękny tekst.
    Magia jest cały czas, nie tylko od święta, ale jej nie dostrzegamy...
    Miłego wieczoru. :))

  • kati75

    21 December 2017, 12:37

    https://www.youtube.com/watch?v=v31cHu16J-Q najpiekniejsze to przeżyć je z bliskimi Iwonuś uściski

    Video v31cHu16J-Q