Menu
Gildia Pióra na Patronite

Od czego to zależy...

Solenność do bólu
Nie jest przestępstwem
Mówi się to co dyktuje
Rozum i głos serca

Dozowana bliskość
Bezgraniczna więź
Milcząca intymność
Utrzymany dystans

Nieskrępowanie
W przestrzeni zbliża
Niedosyt namiętności
Choć miłość istnieje

Jest nieodstępna
Nawet o krok się
Nie oddala trwa
Nadal jest obecna

Droższa od kapitału
Przyjaźń to a może
Dojrzałość nie ma
Burz ani wielkiego szału

Nie ma idealnej
Miłości są tacy
Co wszystko mają
Nie cieszy ich nic

A drudzy okruszki
Ze stołu zbierają
Łaknąc całym sercem
Z głodu miłości

Im więcej od losu
Tym łatwiej się
Rozstać prościej
Postradać przez
Chciwość

92 574 wyświetlenia
879 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!