Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 12 October 2020

W ogrodzie z butelką wody

Soczysta mgła
ścieka
po lepkim jęzorze poranka

Zamyślona magnolia
pozbawiona sukni
nad stawem stoi
w oczach ma tęsknotę
w objęciach kolorowych liści
bukowej jesieni

Deszcz rzęsiście
na źdźbłach traw gra
w śpiewie ptaków
stroją się pigwy
miodowe nawłocie
rozkołysane w błękicie
marzą o łagodnej zimie...

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 12 October 2020, 14:50

    Jak zawsze ... Marka.

  • sprajtka

    12 October 2020, 09:43

    Jak dobrze, że tu trafił. Miałam dzisiaj mu pomóc w tej wędrówce, ale jak widać jakość obroniła się sama:)) Gratulacje

  • sprajtka

    11 October 2020, 17:50

    Wrócę tu jeszcze:)

    od ryksza
  • sprajtka

    11 October 2020, 16:33