Menu
Gildia Pióra na Patronite

zaćmienie umysłów - rezonans serc

snuję się po zakamarkach twojej i swojej duszy
jeszcze tli się spokój i cisza wypełnia mi głowę
a przecież świt już patrzy mi w oczy i noc się kruszy
tu wiara żagle pełni i czas na zamysły nowe

dzień egoistyczny - słońce wschodzi inne niż wczoraj
milknie czerwienią a cienie tańczą dokoła nas
szukam inspiracji i chcę żeby ktoś mnie przekonał
że warto oszaleć chociaż zaboli kolejny raz

myślisz - porwie go nurt rzeki w której nawilżam dłonie
milkniesz i dotykasz moich ust nie patrząc mi w oczy
na rzęsach krople niepewności i nie wiesz co powiem
lecz masz pewność co czuję dotykając cię tej nocy

12 302 wyświetlenia
150 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!