Menu
Gildia Pióra na Patronite

Smutny listopad

"Smutny listopad"
Jesienna pogoda
od łez anioła mokra ziemia.
Słońce obraziło się na świat
schowało się w bramach pałacu swego.
Poranki owite w woal mgły-
białej damy szukającej swej miłości na ziemi.
Świat tonie w łzach deszczu,
moknie każde drzewo,każdy liść,
który ostał się na drzewie.
Jesienna pogoda
melancholia gotowa.
Smutek gości w sercach ludzi.
Tęsknota za tymi,
których już nie ma.
Czas zadumy - niektórzy mają raz w roku,
niektórzy przez całe życie swoje.
Czas duchów, czas tajemnic,
smutny świat w szary listopad
jest bez Ciebie,
bez Was wszystkich. 😢

1746 wyświetleń
10 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!