Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Smutno jest patrzeć w oczy zamglone
Nieobojętne oczy niekochane
Błagające tory mosty o litość
Okna z których możnaby skończyć o lot
Smutno jest widzieć w swoich oczodołach
Zamiast oczu skulone żebraki
A jeszcze smutniej wzdychać do szarej jemioły
Wiszącej jak sznur wisielca
Nad sercem

29 247 wyświetleń
291 tekstów
7 obserwujących
  • Anima Vilis

    16 June 2015, 00:34

    Emocje jakie w wierszu zawarłaś wydzierają serce, niczym jemioła, która wydziera soki z drzew.
    Lekkie, a zarazem przygnębiające. Bohatera ma się ochotę okryć, przed tym smutkiem, płaszczem nadziei.

  • krysta

    15 June 2015, 19:44

    wzajemnie miłego wieczoru ;)

  • LunaLove

    15 June 2015, 19:28

    Bardzo mi miło :)
    Miłego wieczoru

  • krysta

    15 June 2015, 12:03

    wzruszający wiersz.

    pozdrawiam Luna ;)