Menu
Gildia Pióra na Patronite

STRYCZKI

Smutni powywieszani
po strychach i piwnicach
bez oczekiwań.

Ręce ich były pewne,
umysły spokojne,
po łzach pozostały
tylko tępe bruzdy.

Z cichym jękiem sznura
oddali swe życie,
szybko,
tuż za rogiem,
gdy nikt nie patrzył...

27 751 wyświetleń
239 tekstów
1 obserwujący
  • zapach_bzu

    17 September 2016, 13:25

    Piękny choć przygnębiający wiersz...