Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Smutne oczy i nic
tak bardzo już samotni
zniszczeni nałogami
zbyt wrażliwi by oddychać
Łzy z oczu nam ciekną
strumieniami ulewą
My, zuchwali leniwcy
My, zimni egoiści
zatraceni w autodestrukcji
ślepi na świat wokół
My, domagamy się szczęścia
nie robiąc nic w zamian

22 129 wyświetleń
281 tekstów
114 obserwujących
  • topik

    22 January 2014, 15:05

    Ładnie napisane.
    Najgorsze jest to, że ja czuję się i jestem względnie normalna, a otaczają mnie ludzie biegający goło, krzyczący o portalach.

  • RozaR

    17 January 2014, 13:42

    Nie wziąłem pod uwagę że możesz pisać ten wiersz nad przepaścią. Jednak wyobraźmy że poradzisz sobie ( w co wierzę bo masz prawdę i bunt w sobie ) i miną lata kurz opadnie ,-jak wówczas napiszesz ?
    Np.
    Smutni ,sami ,
    Niedojrzali
    Jak kamyki na drodze
    Po której jadą ciężarówki .
    Słabi lecz pewni siebie
    Przeznaczeni na zniszczenie.
    Lecz instynktownie szukające
    niteczki która ich wyciągnie .
    ......
    Są tylko dwie ręce które potrafią pomóc
    Dobroć i spokój.
    Powodzenia rybko.

  • topik

    17 January 2014, 10:40

    Zarzucasz mi niedojrzalosc?
    Przeszłam wiecej niz myślisz. Przykładowo siedze teraz w psychiatryku.

  • RozaR

    9 January 2014, 14:44

    Trochę połamaniec - ale pare wersów dobrych -ogólnie do przerobienia za 10 lat - jak autor nieco dojrzeje. Ale temat dobry.

  • awatar

    9 January 2014, 11:04

    przed ulewę łez już tylko parasolka schroni