Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Smutne oblicze ma wiosna
tego roku
idzie niespiesznie
jakby chciała zatrzymać czas

śnieżyczki nie pachną nadzieją
mróz ściął czarną ziemię
jakby złym ludziom mówił "stop"

a niczemu winni z dorobkiem życia
w jednej ręce
szukają dróg do serc
niepokonanych

14 717 wyświetleń
94 teksty
36 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!