Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tchnienie chwili

Smutne dźwięki płyną ku mnie z równin sennych
Wichru jęki łkają szumnie w mgłach jesiennych
Gdzieś w oddali patrzy chłodno gwiazd plejada
W martwej fali - toń pogodna
Myśl upada
Smutne wierzby patrzą chłodno na me oczy
Krzyczy serce - bije żalem
Smutek kroczy

1972r.

48 wyświetleń
1 tekst
1 obserwujący
  • 19 January 2016, 20:45

    Magnolio nie zmieniaj jest piękny :).

  • 19 January 2016, 16:42

    Dziękuję za wszystkie opinie i fiszki. Wiersza nie zmienię - ma wartość sentymentalną i wraz z wiekiem nabiera większej wartości. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :)

  • 18 January 2016, 21:27

    Bardzo dobry wiersz - pozdrawiam

  • 18 January 2016, 20:34

    Ładny wiersz. Może go trochę uporządkować?
    Pozdrawiam

    ku mnie z równin sennych
    płyną smutne dźwięki
    szumnie w mgłach jesiennych
    łkają wichru jęki (...)

  • 18 January 2016, 19:52

    Ładniusie to :). Pozdrawiam. Oczywiście FISZKA!