Menu
Gildia Pióra na Patronite

SMUTNA CHMURA

Smutna chmuro,
nie patrz tak ponuro.
Nie smuć się,
że cię skała poszarpała.
Nie chcę,
żebyś mi się rozpłakała.
Rozpogódź się.
Przejaśnij.
Ustąp.
I sobą - jak miękką chustą -
przytrzyj słońce -
wesołe lustro.

27 756 wyświetleń
239 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!