Menu
Gildia Pióra na Patronite

dzień ciszy

smutkiem zapłakane oczy
pustką zaciśnięte usta
pochylona nad mogiłą pamięć
tęskni za wspomnieniem

w potokach nastroju
w tłumie martwej ciszy
rozpala serca ogniem
nadzieja i wiara

a zimny krzyż stara się mówić
ciepłym spokojnym głosem
w moim cieniu utulę
każdy światopogląd

43 931 wyświetleń
511 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!