Menu
Gildia Pióra na Patronite

Smutek

Smutek to coś normalnego
Lecz zabija wnętrze serca mego
Chodź tyle lat próbuję go odpędzić
To on ciągle wraca i ducha mego więzi

Chodź na twarzy mej uśmiech wciąż gości
To w sercu ból srogi dręczy bez litości
Chodź tylu ludziom serce moje daję
To wciąż w środku krzyczę i batem dostaje

Chodź tyle razy próbowałam już uciec
To ciągle zatrzymuje mnie ten jeden kupiec
To kupiec, który sprzedaje boli udrękę
A ja nie potrafię odmówić i pójść na własną rękę

Ale da się go pokonać wspólnymi siłami
I zwalczyć go pięknej muzyki akordami
Włączyć do pieśni nadzieję i miłość
Zaświecić światła odwagi dużą ilość

I nareszcie wyruszam na bitwę z samym sobą
Kto wygra? Nie wiem, ale szczęście jest z tobą....

57 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
  • 31 May 2023, 22:32

    Nie walcz ze sobą ;) otul się i pozwól sobie na emocje, zrozum skąd są, czemu przychodzą, dlaczego zostają na tak długo. Wtedy będzie lepiej.

  • Naja

    31 May 2023, 20:37

    Niech szczęście będzie z Tobą ! 🍀🙂