Menu
Gildia Pióra na Patronite

Marzyć ?

smutek rzucił cień na ścianę
łzą zakreślił postać jedną
oczy czarne roziskrzały
zachichotał rozum drwiąc z serca głosu

gwiazda tkwi uparcie na swej osi
egoistka rozbłysnęła i zasnęła
nie spełniła dziś marzenia
uwikłane w pajęczyn sieci
wyrwać pragnie się z uwięzi

marzyć? przecież to nie boli

jedna cena do zapłaty
kiedy gwiazda spadnie z nieba
a życzenie innym sprzeda

rozczarujesz się niemiło
w życiu przecież tak już było
gdy ukradkiem karmisz kwiat nadziei
złudzeniami zgliszcz z popieli

23 963 wyświetlenia
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!