Menu
Gildia Pióra na Patronite

Smutek

Smutek. Co to jest smutek?
To spacer podczas burzy…
Nagle człowiek odczuwa
Dreszcz i zwątpienie…
Serce zamiera z przerażenia,
Dusza przestaje żyć,
Ciało drętwieje…
Myśli biegną ku reszcie,
W zasadzie ustają…
Wszystko nabiera szarości,
Zamętu, mgły…
Traci cenę i sens…
Piorun uderza w człowieka!
Tak! To koniec smutku…
Początek lepszego życia…

1609 wyświetleń
7 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!