Menu
Gildia Pióra na Patronite

Smok

Smok zionął ogniem
ze swego smoczego pyska
nikt go nie pokonał
- bali się opryszka

Mnie też nie wołali,
bom nie konfliktowy
- pióra mego się bali
...od wiersza połowy

Lecz niech porwie Martę,
a zduszę gadzinę...
połamię jak kartkę
... zrobię wykładzinę.

(09.08.1999)
Z dedykacją dla MB - zawsze gdzieś w mojej pamięci..

11 627 wyświetleń
79 tekstów
0 obserwujących
  • SebikB

    8 October 2012, 07:39

    dziękuje Wszystkim bardzo :)... tak jak napisałem wcześniej jest to jeden z moich ulubionych wierszy...

  • luterin

    7 October 2012, 18:53

    Dusić gadziny na wykładziny ! Nie da się nie uśmiechnąć, bardzo fajny, zabawny.

  • 7 October 2012, 17:16

    Cóż za bestialstwo?... wykładzinę... jak kartę?...
    Niechaj więc Ci będzie, przyprowadź tę Martę... :D
    Fajny wiersz.
    Pozdrawia smoczek-gryzaczek :D

  • SebikB

    7 October 2012, 12:06

    dziękuję bardzo - to jeden z moich ulubionych wierszy. całusy dla wszystkich.

  • agniecha1383

    7 October 2012, 12:02

    :):):) Fajny...kolejny rycerz na tym portalu:)

  • misiek45

    7 October 2012, 11:32

    No no są jeszcze waleczni rycerze co smoków się nie lękają-pozdrawiam serdecznie;)