Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śmigus dyngus wodą pijany
wita słoneczko z rana
punki suszą zielone dredy
na Placu Solnym

I w cóż się wystroisz
ty mój piękny Wrocławiu
kiedy pracowity kwiecień
zakończy swoje wojaże nad Odrą

A płatki forsycji opadną
upojone Wielką Nocą
może w kolory
intensywnego fioletu

oplatający pomarańczowe skwerki bratnie
a może w dzikie wino nadziei
obejmujące pergole przy Hali Stulecia

kwiecień 2014
wiersz wydany we wrześniu 2014
korektorka dodała tytuł od siebie oraz zmieniła jego wersy
nie mam pojęcia dlaczego
w kwietniu w 2014 pojechałam razem ze swoim młodszym synem do starszego syna który mieszka we Wrocławiu
aby wspólnie
razem móc spędzić Wielkanocne Święta
był to dla nas trojgu czas radości

7577 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!