Menu
Gildia Pióra na Patronite

lid

śmierć którą napiszę
nie ma znaczenia
bo ona
nie jest na krzyżu

jest gdzieś pomiędzy
twoim marzeniem o miłości
a moim
w tobie zadośćuczynieniem

i teraz gdy już prawie to wiem
gdy już wiedza nie ma żadnego znaczenia
to mógłbym się wdrapać
swoimi w Jezusa ciele dziurami
na ten krzyż

i ci odpuścić
to nasze spotkanie na kształt żartu
o świata istnieniu

42 460 wyświetleń
808 tekstów
64 obserwujących
  • sprajtka

    3 February 2019, 10:26

    niezły "dil"...

  • Sierjoża

    2 February 2019, 22:08

    Jasna ku.. wa i sto milicjantów!