Menu
Gildia Pióra na Patronite

Coś nieosiągalnego

Śmieją ci się oczy,
gdy przechodzisz obok.
Chciałbyś zaśmiać się na głos,
tak do mnie, serdecznie.

Choć chwilę się podroczyć,
zmartwić się chorobą,
złączyć podzielony na pięć części włos
i lekko przytulić, koniecznie.

Życie jednak inaczej się toczy,
My bez siebie, w myślach tylko z sobą.
Czekamy niecierpliwie na śmiertelny cios.
To źle. Lecz kochać - niebezpiecznie.

10 041 wyświetleń
106 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!