Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mgła

Słyszysz...
Drży powietrze
Od naszych oddechów
Niepokornych
Na granicy rzęs
Osiadła mgła
Strzepnął ją ruch powiek
Spłynęła niczym łza
Po moim policzku
Lecz to nie ja płacze
A mgła
Nim rozwieje ją wiatr
Nim osuszy ją słońce
Bo znów przyjdzie jej
Tęsknić
Za otuleniem
Piękna tego świata

19 347 wyświetleń
294 teksty
23 obserwujących
  • 20 October 2017, 00:57

    na wiosnę czekać nie chciała
    jesienią się przyplątała...

    Fajna ta mgła. :))