Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ważne dla mnie.

Słysze świt,cichy a jednak melodyjny ,spokojny ,
nie tradycyjny

I czuje go bo pokrył me potargane włosy krysztalkami odbijającej pierwsze słońca rosy ,

bo pośród traw obudzona,
po nocy pod gwiazdą najjaśniejszą, leże niczym ledwie narodzona,

Nagość, wolność, natura-ja i życia mego mowa,
bosy taniec- na to jam od wieków już gotowa.

Nie ważne słowa,ważne czyny i uniesień wyżyny
bieg przez łąki bez koszuli ,w strumieniu kąpiel ,

...I słodki smak cytryny?

Absurd za absurdem goni
w szalonej za szczęściem pogoni,

Szczęście w miejscu tkwi,
z pogoni głośno drwi,

Zatrzymaj się i Ty,uśmiechnij do słońca i żyj!

6365 wyświetleń
49 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!