Menu
Gildia Pióra na Patronite

Drogi

słyszę pociąg
toczy się szybko
echo przyniosło nowinę
ucieczka jest blisko
w zasięgu rozpostartych skrzydeł
wzbijających się do odlotu

czas dokonać wyboru
wsiąść do pociągu
a może podniebnym ptakiem
ruszyć w nieznane

w ustronnym miejscu
zagoić serce rozdarte
miedzy połową a połową
smak niepewności zagłuszyć
żyć u marzeń podnóży ?

dróg jest wiele
usłanych dywanami z czarnych róż ….

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • 10 May 2011, 11:42

    "dróg jest wiele
    usłanych dywanami z czarnych róży …."

    w tych słowach się zadurzyłem ....

    (choć ja bym dał róż zamiast róży :]]])