Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mr & Mrs

Słyszę jak odchodzisz
Odchodzisz daleko
Czuję jak mnie zwodzisz
Bez mrugnięcia powieką

Myślisz, że nie widzę…
Gdy przykrywasz mnie cieniem
Powiedz mi kiedy
Staliśmy się wspomnieniem.

Leżymy obok siebie
Jednak podzieleni wizją
Jak to jest być kobietą
Z naiwnym mężczyzną?

Malowane pary
Tylko krwi paletą
Jak to jest być mężczyzną
Z naiwną kobietą?

Przed oczami - obraz
Jakby Panowie i Damy
Zamiast twarzy na płótnie
Tylko rozmazane plamy.

Zimnym wzrokiem zabijać
Przychodzi nam łatwo
Łzy i drżenie rąk
Tylko kiedy gaśnie światło

Tak to jest, z myślami
Nigdy się nie kłócę
Przecież to nieważne
Czy wyjdę i nie wrócę

Przecież…To nieważne
Czy potem będziesz szlochać…
Ja – Kocham nienawidzić
Ty – Nienawidzisz kochać

2138 wyświetleń
41 tekstów
10 obserwujących
  • Myffa90

    18 January 2015, 14:31

    Często wracam do tego wiersza. Chyba nigdy nie przestanie mi się podobać.

  • giulietka

    9 January 2011, 17:03

    Komentarze są zbędne, napiszę krótko, najlepsze wiersze jakie tu kiedykowliek czytałam!
    Pozdrawiam!

  • Myffa90

    28 October 2010, 08:47

    Super oddany kotrast pomiędzy mężczyzną a kobietą.
    Bardzo mi się podoba.