Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bzowe ogrody

Słyszałeś trzepot skrzydeł
w klatce?
Czułeś drżenie ciała
w słońcu?
Ciepły wiatr owiał
twoją szyję?

Czy byłeś kiedyś we bzowym ogrodzie?!

Ja w nim jestem. I rosę czuję na skórze
a to łzy.
I ptak wyrywa mi się z piersi
a to serce.
I oddech twój czułam
a to wiatr.

Tylko wiatr mi został i pęd, i duszność
Tylko wiosna mnie grzeje i słońce, i ziemia
Tylko smutek mnie goni i głaszcze po włosach.

323 wyświetlenia
9 tekstów
0 obserwujących
  • Cris

    12 March 2016, 20:05

    ładnie zapisany...
    pozdrawiam :)