Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Buszując w życiu

słyszałam trzask łamanych przysiąg
i obietnice z wodą w ustach

widziałam listy wybrańców do ruletki
i przepychanki przy tandetnych stołach

mijałam wyścigi po schodach donikąd
i sztafety singli w zespołach pourazowych

spotkałam dzieci z podkulonym ogonem
i staruszków w objęciach kota

poznałam odruchy bez zasad
i gierki z czarnym pasem w rękawie

otarłam się o ścianę śmiechu
i szorstkie skrzydła ostatniego anioła

utknęłam
w plątaninie krytycznych zobowiązań
i czekam
przy ponurym wyjściu z obolem

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
  • 8 June 2020, 08:48

    Bardzo podoba mi się ten wiersz. I faktycznie piękne metafory. :)

  • onejka

    7 June 2020, 19:44

    Doświadczenia i przerażenia, życie to nie jest bajka... zaskakujące metafory, ciekawy wiersz :)