Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

słyszałam jak wchodziłeś
miałam czujny sen
gdybyś tylko trącił mnie lekko
wstałabym
zdjęła z ciebie niepewność
chłodnym oddechem
przyniosła ulgę smutkom
strach położyłbyś obok
w czystej pościeli
przytuliłabym mocno
zawiązała w ciasny supeł dłoni

tamtych oczu latarnie zgasły
nie wpatruj się już
nie jesteś ćmą

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!