Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dira Necessitas

Słysząc cudze oddechy,
Zazdrościłam zbłądzona.
Po omacku z każdym krokiem,
Przyszło wnet mi ofiarować.

Kosztem mej Dumy…
Podpierałam się o ściany.
Ceną była Godność…
Za otuchę między łzami.

Sukcesywnie zabijałam,
Człowieka w samej sobie.
Czy to jeszcze pragnienie,
Czy strach stanął na mej drodze?

Pogrzebałam niezależność,
Rzucając nań kwiat lęku,
Przed odbiciem regresu,
W progresu głośnym dźwięku.

Nadszedł tenże moment.
Czas zerwać z oczu bielmo.
Opuścić drżące dłonie,
Zanim zacznę więdnąć.
http://www.youtube.com/watch?v=LkTeo15D7Ts
Jest czas by zgasnąć.
Na wieki, wiekiem się okryć,
Lecz teraz winno być jasno,
Gdyż śmierci trzeba dożyć...

8535 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!