Menu
Gildia Pióra na Patronite

JESTEŚ?

Słucham
Jeden łyk
Lat tyle
Oczy mrużę
Ha, haha
Ktoś
Mówi nam coś
Nawet takt podaje
Zabawne
2019 rok

Czym jest?
Ktoś wrzucił miot
Pod bruzdy ziemi
Spójrz
Dziewczę licznik przegrzało
I ktoś tam
Tylko w niebyt odleciał
Zabawne

A gdyby tak chcieć zostać
A gdyby tak
A gdyby tak niczego nie tłumaczyć
A gdyby tak być sobą tylko
A gdyby tak ten świat wrzucić w otchłań
I
Już niczego nie chcieć chcieć

Co wówczas?
Będziesz?
Bo jesteś?
A może
Chcesz być?
Dlaczego?
Być ........by ............być?

Zapalę

poezja to zabawa słowem , taktem, wyobraźnią...............ujmujący przekaz.....więcej nic nie powiem...tyle tylko, że jestem , nawet , gdy tkwię poza czasem...bo...piękno nie tylko słowem malujemy, brzmi w barwie też...nie mogę pisać......................ból mnie deprymuje

11 439 wyświetleń
132 teksty
15 obserwujących
  • scorpion

    12 December 2019, 19:48

    Aaaale dużo... kropek.

    • Pytia

      23 June 2021, 21:40

      kropki to przystanek, za którym nic już nie m