Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świst

Słucham tego co masz mi do przekazania
Tego jest wiele, bardzo.. bardzo wiele
świst czasu, koncert ptaków nad doliną
spadający bez z pachnącego drzewa
łzy kochanków pod jabłonią.

Chciałbym żyć tutaj jak najdłużej
Jak najdłużej słuchać Ciebie
Twoich niewidzialnych darów
spod niewidzialnej dłoni
kierującej moje oczy

Proszę Cię więc o jedno
Daj mi ujrzeć raz jeszcze
słowika, pliszkę i motyla
i złotą jabłoń do której mi tak
tęskno .

12 114 wyświetleń
188 tekstów
7 obserwujących
  • krysta

    28 May 2013, 18:02

    ładny :)