Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieznany świat...

Słucham dźwięków serca, przez które przebija się cichy akord niepokoju
To uczucia delikatnie szarpią strunami emocji
Smyczek prowadzi grę duszy
Spinając klamrą dwa światy jednego ciała

Myśli zaplątane w zawiłe ścieżki pytań szukają nowych dróg
Bo dotychczasowe drogowskazy zagubiły się pośród codzienności
Na zakrętach spowszedniałych dni pojawiają się nowe niewiadome
A skrzyżowania przypadków niestrudzenie ukazują kolejne dylematy

Na szybach wspomnień mały motyl minionych dni wije kokon zapomnienia
Zagubiony między "wczoraj", a "dziś" snuje "może kiedyś" i "zawsze"
Nieznośny czas odmierza godziny, minuty, sekundy mojej pamięci
Zaciera kontury twarzy, uśmiechy, gesty

Zimne lustro marzeń odbija nieznany świat
Ludzi bez twarzy, obcych miejsc, mgielnych baśni ...

Inspired by Ania (~Anna,~miminka67)

22 482 wyświetlenia
169 tekstów
170 obserwujących
  • IBELLA

    19 August 2010, 16:44

    Dzięki Joasiu :)

    Bogusiu ;D

    Marcinie jest też o mgielnych ... baśniach :)

  • Bogdan Z

    19 August 2010, 07:56

    :):):)

  • Nutka67

    18 August 2010, 23:42

    Wielki plus dla naszej Iskierki jutra. Pozdrawiam.

  • IBELLA

    18 August 2010, 20:18

    Też pozdrawiam Aniu :)

  • 18 August 2010, 20:09

    I cóż ja biedna mogę dodać??...Piękny Kaju:):) Pozdrawiam ciepło:)

  • IBELLA

    18 August 2010, 19:09

    Aguś to Ty go przyniosłaś od siebie :)

  • IBELLA

    18 August 2010, 18:59

    Ok :)

    :)

  • motylek96

    18 August 2010, 18:58

    :)))
    Spróbuj

  • IBELLA

    18 August 2010, 18:57

    Mam nadzieję, że tak Ewuś ;D

  • motylek96

    18 August 2010, 18:56

    Kaju jak się troszkę pobyczysz to sił nabierzesz i się zregenerujesz ,baterie naładujesz i wena ze zdwojoną siła powróci:)))