Menu
Gildia Pióra na Patronite

słucham cię jak do mnie mówisz
jak wiatr w głuchą noc
bez gwiazd
szepcząc na uszko swoje tajemnicę
jak śpiew nimf
dookoła kołysze

powiewać możesz mi wszystko
księżyc mi świadkiem
niech skarci gdy kłamie

zanuć tą piosnke
okrytą prawdą
jak lnem koc
tak chłodno ci jest
przeziębisz się
okryj jaśminową skórę

nie przestawać chce
napawać się dotykiem
trawy boso stopami
stąpać po nich do rana

słonko obudzi
zanim kogut zapieje
pozbieram ci kwiecia
na wianek
zapachów za dnia

17 061 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
  • Salomon

    3 July 2017, 02:28

    dziękuje :)

  • Cris

    2 July 2017, 23:09

    ładny.