Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piękno wspólnych pasji...

Słuchałaś moich wykładów, czytałaś to, co ja czytałem,
by poznać moje serce.
A ja się uśmiechałem,
i marzyłem o więcej.

Lubiłaś oglądać moje zdjęcia.
Podziwiać moją pracę,moje życie.
A to była tylko codzienność.
Malowana kolorami wrażliwej duszy skrycie.

Zwiedzaliśmy stare kościoły,zamczyska.
Fascynowała nas przyroda.
Wspólna pasja stała się jak przystań.
A życie jak piękna przygoda.

Czy może łączyć ludzi coś piękniejszego od wspólnych pasji?
To one nadają sens wędrówce przez życie.
Nie szukając tanich sensacji.
Razem… odkrywamy siebie i razem odkrywamy życie.

190 657 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 23 August 2010, 19:14

    Wspaniały wiersz... A ostatnia strofa w szczególności... Mówiłam Ci już, że jesteś niesamowitym człowiekiem. Podkreślasz to przy każdym swoim dodawanym tekście... :)

  • eveline2

    18 August 2010, 20:59

    Razem… odkrywamy siebie i razem odkrywamy życie...
    Robi wrażenie i budzi marzenia.....
    Plus++++++++Gerard to się staje nudne...
    Po prostu nie można do niczego się przyczepić...hehehhhh..:)))

  • 15 August 2010, 19:34

    Piękny Gerardzie. Pozdrawiam:)

  • Seneka 18

    14 August 2010, 19:29

    Dziękuję serdecznie za opinię :).
    Wspólne pasje w moim szczęśliwym,obecnym życiu odgrywają bardzo ważną rolę...
    Nie tylko scalają miłość,ale też wyznaczają nowe ramy w odkrywaniu pięknego świata...
    Dlatego taki wiersz :).
    Pozdrawiam wszystkich :)

  • ettebella

    14 August 2010, 19:15

    Podoba mi sięklimat tego wiersza jaki uczyniłeś :) Jak najbardziej na plus.

  • Bogdan Z

    14 August 2010, 18:37

    pisz tak dalej :)

  • awatar

    14 August 2010, 17:15

    'bez tanich sensacji' opowiadanie rymowane, bez nutek i emocji, pozdrawiam.

  • Skarlett222

    14 August 2010, 09:38

    ładny...

  • motylek96

    14 August 2010, 08:48

    Gerardzie link do twojego opowiadania byłby pięknym zwieńczeniem wiersza.

  • R.A.K.

    14 August 2010, 06:29

    Piękne !!!