Menu
Gildia Pióra na Patronite

bezceremonialnie

słowo potrafi zaboleć
jak jest chłostą z języka
szczególnie wtedy gdy
brak konkretnego powodu

zawsze znajdzie się pretekst
na to by ugryźć do kości
jak hardy pies spuszczony
z łańcucha szczerzy zęby

ujadając język potrafi
być obusiecznym mieczem
w zależności kto go użyje
kiedy i gdzie w jakim miejscu

wcale nie musi być pochwałą
to co myśl podsuwa na język
to co bezpośrednio śle impuls
choć docenia się szczerość

jest unikatem w pokarmie
bogów w bezpośredniości
nie znając się jeszcze dobrze
łatwo stracić poczucie taktu

93 488 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!