Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

słowo
jak iskra myśli zapala

roznieca płomień przyszłego ogniska
gorącą
- trzymam w dłoni
zawieszona w próżni nadziei igrzyska

może wypuścić w uczuć przestworza
by ogniem wiecznym płonęła
lub
uśpić w popiele żywiołu
- by z próżni mnie uwolniła

39 433 wyświetlenia
252 teksty
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!