Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słowem dużo dać możesz,
a zabrać jeszcze więcej.
I nie pomoże tu zasłona przepraszam,
ni mur czynami wzniesiony.
Słowo powróci jak potwór nienasycony.

Czai się w Tobie, gotowy w Niej.
Chcesz nie pamiętać wypowiedzianych.
Nigdy nie było tych otrzymanych.
W słońcu wyblakłe, wracają w deszcz.
Czujesz złość, a wciąż Jej chcesz.

Słowo za słowem miłosny bój.
Skóra przy skórze, dłoń zwinięta w dłoń.
Mokrzy od potu, soli w ustach smak
W ciszy oddechu, chwili poza czasem.
Ona, Ty. I Potwór.
Z wszej trójki po pół w całości istniejecie.
Trudno potwory żyją na tym świecie.

5601 wyświetleń
64 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!