Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęsknię...

Słowa rzucam na wiatr
niebo pytając o adres
nadszedł już ten czas
wkradając zapomnienie.

Tęsknota często mnie niesie
tam gdzie życie nie sięga
myślę o białej kopercie
z marmurowego znaczka.

Łzy skraplają pergamin
pisząc się w wspomnienia,
wśród szumów drzew
słychać szelest skrzydeł.

...braciszku.

147 705 wyświetleń
2018 tekstów
322 obserwujących
  • LiaMort

    10 March 2018, 18:24

    Dziękuję. ;)

  • kati75

    10 March 2018, 10:10

    piekny wiersz:-)

  • LiaMort

    12 June 2017, 22:49

    Dziękuję. ;)

  • fyrfle

    12 June 2017, 22:36

    jak to piszą, prawdziwa poezja chowa się za strofami.