Menu
Gildia Pióra na Patronite

+ Moja Modlitwa +

Słowa : Brat Izaak OFM
Muzyka : Moon G Neverhood (Ja)
Opracowanie teledysku : Agnieszka Gil
http://www.youtube.com/watch?v=Q0L7bvHJtFo
Sprowadziłeś wszystkie przepisy
i wszystkie przykazania,
sprowadziłeś całe prawo do jednego - MIŁOŚCI.

Przebywałeś nie tylko z uczonymi
i nie tylko ze szlachetnymi,
przebywałeś z biedakami, grzesznikami i łotrami.

Leczyłeś nie tylko bogatych,
lecz każdego napotkanego,
tuliłeś nie tylko pachnącego i ładnego
a brudnego, śmierdzącego, trędowatego ...

I za to wszystko Cię pojmali
i za to wszystko biczowali,
dali Ci krzyż i ukrzyżowali.

Już wiem, że jeśli wybieram twoją naukę, mój Panie,
czeka mnie wyśmianie i krzyż ...
dodaj mi sił, mój Panie, bym zniósł ukrzyżowanie.

Piosenka powstała w Monarze Nowolipsk,
gdzie spędziłem ostatnie 14 miesięcy życia.

71 019 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Moon G

    18 March 2018, 15:30

    He he. Dzięki skarbuś ;*

  • Michaelowa

    18 March 2018, 15:28

    No, no, no, mój mężuś potrafi przyćmić nawet słońce ❤❤❤