Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

[*]

słowa wciąż milczą
skryte pomiędzy dłońmi,
gdy znicz wspomnień
przepala duszę na wkroś

wyrazy z bólu wyryte
wyginają pełne blizn palce,
gdzieś zapalił się płomyk
doceniający ludzkie życie

nadzieja ukryta jest w cieple
ogrzewającym serce,
bijącym w powolnym rytmie
dni, w których nas stracone

147 705 wyświetleń
2018 tekstów
322 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!