Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ukrzyżowani

Słowa szczere czasem bolą,
tekstem ostrym są w piosenkach,
a słuchacze takie wolą,
bo nie mają krwi na rękach.

Parzą ucho to wrażliwe,
dzielą ból na swój i twój,
a nie wiedzą jak dotkliwie,
żądli wściekły osi rój.

W jednej “Trójcy” świętych brak,
listę grzechów zgrabnie sieją,
walą w bębny pod swój takt,
z płaczem tańczą i się śmieją.

Ciche szepty w stacji zmowa,
głos tysięcy, skok do tyłu,
a o bólu ciągle mowa,
i czyj większy w jego stylu?

Wsadzić palec w czyjeś oko,
a popłyną łzy i kasa,
gwoździe ranią tak głęboko,
wszystko to poniżej pasa.

Inspiracja- KAZIK - "Twój ból jest lepszy niż mój"

2527 wyświetleń
24 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!