Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Jak czekolada~~


Słowa piękne jak tabliczka czekolady
Żeby oprzeć się pokusie nie ma rady
Są tak słodkie jak cukierki malinowe
Zawróciły każde serce oraz głowę
Popłynęły rzeką nurtem wyobraźni
Zatrzymując się na chwilkę przy fantazji
I szybciutko jak wodospad łzą spłynęły
Wylewając ich potoki gdy pragnęły
Jak pierniki fantazyjnie lukrowane
Smakowicie wyglądają tak podane
Są kuszące emanują eterycznie
Na wesoło lub czasami prozaicznie
W swej prostocie niebywałą siłę mają
I dlatego w piękne wiersze układają.

109 502 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    29 November 2013, 13:08

    Ależ tu uczuć, emocji, układasz w piękne wiersze prosto a jakże z głębokim sensem,
    jak zawsze zresztą. :)

  • Pechowa_

    28 November 2013, 20:16

    Czekoladka... najlepsza;))

  • krysta

    28 November 2013, 19:08

    Śliczny wiersz ,aż muszę czekoladę...
    Pozdrawiam Agnieszko wieczorem :)

  • Naja

    28 November 2013, 18:24

    Słowa smakowite i ładne :-)

  • czarna mamba

    28 November 2013, 15:58

    oj Agus ja sie podniecam gdy jem gorzką z migdałami mniam :)))pozdrowka sle